Oh kom er eens kijken...

Recept voor pepernoten

Ingrediënten

100 gram boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
200 gram Zeeuwse bloem
50 ml volle melk
1 el citroensap
1 ei
10 gram speculaaskruiden
2 gram baking soda
Snufje zout

Bereidingswijze

Meng de boter en suiker in een kom. Kneed vervolgens de melk met de citroensap erdoor, en de helft van het ei.
Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.Kneed dit door het suiker-botermengsel.

Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uur opstijven in Verwarm na een uur de oven voor op 170 graden.

Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
Steek of snijd hier vormpjes uit. Deze bak je ongeveer 14 minuten.

Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg. Deze bak je ongeveer 16 minuten.

Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat Bak ze mooi gaar in de oven.

In cadeautje 4 laten we zien hoe Cas deze maakt!