100 gram boter 100 gram lichtbruine basterdsuiker 200 gram Zeeuwse bloem 50 ml volle melk 1 el citroensap 1 ei 10 gram speculaaskruiden 2 gram baking soda Snufje zout
Bereidingswijze
Meng de boter en suiker in een kom. Kneed vervolgens de melk met de citroensap erdoor, en de helft van het ei. Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.Kneed dit door het suiker-botermengsel.
Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uur opstijven in Verwarm na een uur de oven voor op 170 graden.
Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte. Steek of snijd hier vormpjes uit. Deze bak je ongeveer 14 minuten.
Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg. Deze bak je ongeveer 16 minuten.
Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat Bak ze mooi gaar in de oven.